Ritme van de oceaan
Blijf op de hoogte en volg Richard&Natascha
11 November 2014 | Madagascar, Ambodifotatra
Alsof ze het speciaal voor onze laatste avond op St. Marie hebben geregeld treed er een groep van 4 rasta mannen op met lekkere Bob Marley achtige muziek.
Een lekkere afsluiting van een ontspannen dagje.
We zijn de hele dag op pad geweest met een bootje die ons naar het noorden van het eiland heeft gebracht. Dat was nog een aardig stukje varen, want het eiland is ongeveer 50 km lang. De dag begon bewolkt, maar gelukkig brak de zon al snel door. En hoe, het brandde aardig.
Aan de noordkant liggen prachtige stranden. Met wit zand versierd met palmbomen en rotsen zijn ze bijna net zo mooi als de Seychellen.
De weg naar het noorden is alleen met een motor of quad te bereiken en dan nog is de slechte weg een behoorlijke uitdaging. Door de onbereikbaarheid is dit stuk van het eiland waarschijnlijk nog zo ongerept en paradijselijk.
Op een van de stille strandjes gaan we aan land en maken een wandelingetje langs de schitterende kust.
Daarna lunchen we bij een mooi gelegen tent met het lekkerste eten dat we tot nu toe hebben gehad.
De al meerdere malen geproefde Kip met kokossaus is hier echt heerlijk.
Na de lunch gaan we het kraakheldere en warme zeewater maar eens in. Maar naar het water toe lopen is nog lastig op het hete zand.
Op de weg terug met de boot stoppen we bij een baai waar alweer een leuke bar/lodge op een prachtlokatie is. Hier duiken we het water in met de snorkels en zien grote rotsen van sierlijk gevormd koraal. Vormen die we nog niet eerder hebben gezien. Er tussen zwemmen kleine Nemo visjes en nog wat gekleurde exemplaren.
Weer op de boot voor de weg terug naar de lodge wiegen we door de golven, de zon en de zee bijna in slaap. Heerlijk ontspannen.
Morgen moeten we dit relaxte eiland alweer verlaten en vliegen terug naar het drukke Tana. En dan komt het eind van deze trip wel erg dichtbij.
12 November 2014 - 02:24
Angonita:
Hoi vakantiegangers,
Heerlijk dat jullie na de vele ontberingen van deze reis nog even kunnen relaxen en genieten van leuke boottochtjes en de mooie stranden. Neem de omgeving goed in je op, want voor je het weet ligt het weer achter jullie en moet je het doen met foto's en herinneringen.
Geniet nog maar even.
Liefs, Roan -
12 November 2014 - 12:38
Ruan :
Hoi lieverds,
Fijn dat jullie de dagen op Ille St. Marie zo hebben kunnen relaxen en weer vol energie
jullie je kunnen voorbereiden op het drukke Tane, want de laatste dagen gaan nu snel.
Aan alle mooie dingen komt een eind, geniet met volle teugen van de laatste dagen.
Liefs Ruan.