Jippy a Yeah - Reisverslag uit 70 Mile House, Canada van Richard&Natascha - WaarBenJij.nu Jippy a Yeah - Reisverslag uit 70 Mile House, Canada van Richard&Natascha - WaarBenJij.nu

Jippy a Yeah

Blijf op de hoogte en volg Richard&Natascha

14 September 2015 | Canada, 70 Mile House

Hier in het cowboy gebied kan je de natuur niet beter beleven dan vanaf het paard. Met alle ranches in de buurt zagen wij onze kans schoon.
Omdat we niet zo'n toeristisch ritje wilden met een grote groep en een standaard rondje stappen op slome paarden, kwamen we terecht bij de Graham Dundan Ranch.
Na wat heen en weer gebel met behulp van de camping eigenaresse werd een afspraak gemaakt voor 11 uur 's ochtends.

De zon scheen, de lucht was grotendeels blauw en het was niet zo koud als gisteren, dus dat beloofde een goede rit.
Onderweg naar de ranch, zo'n 20 minuten over de weg waar we vandaan kwamen, zagen we de zon mooi op het Green Lake schijnen, wat eigenlijk meer blauw was. Alleen een deel van het water is wel degelijk groen wat een apart kleur contrast geeft.
Ineens wordt de weg versperd door een stel koeien die ons, ja klinkt raar, schaapachtig staan aan te kijken en duidelijk niet van plan zijn om aan de kant te gaan. Voorzichtig kunnen we er net tussendoor rijden.

Bij de ranch worden we begroet door Wolfgang en zijn zoon Michael die engels spreken met een heel dik Duits accent. Ze zijn 12 jaar geleden vanuit Duitsland hierheen verhuist en hebben een land van 65 hectare waar de ongeveer 15 paarden alle ruimte hebben.
Voor ons staan de paarden Smart en Willy klaar en al snel zitten we in de comfortabele western zadels en gaan met Wolfgang en Michael op pad.

Aangezien er verder geen andere mensen mee zijn kan de rit naar onze wens ingevuld worden. We rijden via zigzag paadjes tussen de bomen door, stappen over omgevallen boompjes, gaan heuvel op en af en kijken ondertussen naar de mooi gekleurde bomen om ons heen en luisteren naar de stilte. Om de paarden een beetje op te warmen maken we af en toe een drafje. Maar al gauw wordt ons gevraagd of we zin hebben in een galopje. Dat zien we wel zitten. En ook dat gaat slingerend tussen de bomen door. Als blijkt dat dit bevalt en goed gaat wordt dit tijdens de rit nog een aantal keer herhaald, waarbij we op een open stuk door het hoge gras zelfs even vol gas gaan.

Op de rustige stukken kletsen we wat en staan even stil bij de uitzichten over de diverse meren. Heerlijk om zo de mooie natuur van Canada te beleven. We worden vanuit de bosjes bekeken door een hert. De paarden reageren er niet eens op. Ze staan het hele jaar buiten en zien allerlei dieren voorbij komen, dus zijn het wel gewend.
Na 2 uur zijn we terug bij de ranch na een fijne rit, laten de paarden los op het land en nemen afscheid.

Terug op de campsite doen we het vandaag verder lekker rustig aan. Er lopen hier regelmatig herten rond, in de bomen zitten schattige eekhoorntjes en op en rond het meer zijn verschillende eenden en andere vogels, dus we hoeven nergens heen.
Als de schemer valt wordt het wel weer behoorlijk fris. We maken een kampvuurtje om lekker bij op te warmen en eten buiten bij kaarslicht terwijl de was aan een lijntje tussen de bomen hangt. Heerlijk dat campingleven.

• 15 September 2015 - 20:44

Roan:

Zo nu ben ik eens de eerste die reageert.

Sodeju wat kriebelt het bij mij om ook weer eens zo'n ritje te kunnen maken. Misschien moet ik toch maar weer eens gaan oefenen en dan Western style!

Ik ben wel benieuwd wie van jullie op "Smart" heeft gereden, want een beetje slim beest is natuurlijk wel een voordeel. Willy heeft meerdere betekenissen in het Engels, die niet allemaal even geweldig zijn.....

Over die beestjes op en om de campingsites nog even dit: waar blijven de beruchte racoons, die in Noord-Amerika alles wat eetbaar is proberen te stelen?

Groetjes
    Rob

• 15 September 2015 - 22:16

Ruan:

Hoi luitjes,
    Net voor het naar bed gaan even jullie verslag gelezen, moet nu ook even reageren.
    Jullie maken een ontzettende mooi reis de verslagen worden een heel boek werk Natas
    je neemt ons helemaal mee op jullie reizen alsof wij er bij zijn.
    En dan nu die rit met de paarden wat zullen jullie genoten hebben en wie weet wat er nog meer voor moois er op jullie pad komt.
    Liefs Ruud.

• 15 September 2015 - 22:49

Angonita:

Hoi cowboys
    Bijna werd het een rit op de rug van een koe, maar gelukkig lieten ze jullie doorgaan. Leuk dat jullie weer even de western sfeer van vorig jaar konden beleven.
    Weer een mooie dag dus beleefd in de natuur.
    Lekker relaxed en tijd om het goed in je op te nemen.
    Liefs, Roan